Archive for Term: Dimitrie Anghelinni

Dimitrie Anghelinni
Dimitrie Anghelinni

Dimitrie Anghelinni


„NU EXISTĂ O FORMĂ DE EXPRIMARE MAI FRUMOASĂ DECÂT ARTA…”

 

S-a născut în orașul Sinaia, Prahova, însă copilăria şi-a petrecut-o în orașul Bușteni. Încă de copil avea pasiunea de a desena abstract și a crea orașe din carton, care mai apoi erau distruse de sora lui mai mică. Tot de mic s-a considerat o persoană non-conformistă, un tip original, având convingeri proprii. A refuzat să scrie sau să deseneze cu mâna dreaptă. Toată perioada copilăriei și a adolescenței și-a petrecut-o desenând doar cu mâna stângă. În urma unui accident, și-a pierdut jumătate de deget de la mâna stângă. Pentru că medicii i-au declarat că nu mai poate desena cu mâna stângă, a început să se concentreze pe dezvoltarea personală și spirituală, conștientizând faptul că cea mai importantă investiție constă în minte și spirit. Prin exerciţiu intens, devine ambidextru, işi recapătă capacitatea de a desena și cu mâna stângă şi începe să creeze, studiind, în același timp, numerologia, simbolistica, psihologia, parapsihologia, cristalografia şi inforenergetica. Urmează cursurile Facultăţii de arhitectură Ion Mincu, Bucureşti, unde îşi dezvoltă abilităţi de arthitect – artist. După 5 ani de studiu se retrage, orientându-se spre artă, modă, bijuterii și corpuri de iluminat, scopul lui final fiind contopirea acestor domenii cu nanotehnologia, într-un mod estetic, spre trecerea către o nouă eră.

 

Artistul Dimitrie Anghelinni ajunge la concluzia, după toţi anii de explorare individuală, că se consideră o prismă, o imprimantă umană, al unor viziuni și perspective ce caută să se materializeze prin el.

 

RAF: Dimitrie, eşti cel mai tânăr artist al RAF. Eşti un artist complex, al generaţiei tinere, foarte ambiţios şi foarte matur în abordarea artistică, în ciuda vârstei tale.  Descrie-ne, te rog, contextul în care iţi desfăşori activitatea artistică, cu accent pe necesitatea afişată de a crea din imagine un “limbaj vizual”, de a transmite un mesaj accesibil iubitorilor de artă contemporană.

 

Dimitrie: Pentru mine, cunoaşterea transpusă în acţiuni materializate în concret este activitatea cea mai de preţ în ceea ce priveşte dezvoltarea mea şi a stilului meu în artă. Fiecare creaţie a apărut în urma necesităţii exprimării cunoştinţelor şi a viziunii, cu intenţia de a dărui lumii o altă perspectivă a numerologiei, o perspectivă abordată prin artă şi pasiune.

 

RAF: Numerologie?

 

Dimitrie: Da, abordată prin artă şi pasiune, aşa cum am declarat. Este încercarea mea de a înțelege mai bine arta numerologică. Colecţia “Genesi dei figure d’oro” reprezintă, fără îndoială, o concluzie personală.

 

Din numerologie ne putem da seama care este destinul nostru – muntele care ne-a fost dat sa urcăm.

Ne putem da seama cum funcționăm noi în interior și cum ne exprimăm ca indivizi în societate.

 

RAF: Tu lucrezi după dorinţa personală, în scopul găsirii unor soluţii plastice adaptate lumii contemporane. Cum se întâmplă, Dimitrie?

 

Dimitrie: Întotdeauna am căutat proporţii în creaţiile mele, care să fie cât mai plăcute ochiului şi care să treazească emoţii, într-o lume a vitezei, unde volumul de informaţii este extrem de ridicat.

 

RAF: Suntem foarte entuziaşti cum experimentul şi joaca, drept forme de cunoaştere, sunt reliefate în creaţia ta. Ne poţi detalia?

 

Dimitrie: Deşi la prima vedere pare a fi o joacă, formele care se regăsesc în creaţiile mele, sunt simboluri din mai multe civilizaţii străvechi. Nişte arhietipuri care dăinuie de mii de ani, care amintesc de civilizaţiile respective şi care capătă un sens în înţelegerea lor la nivel subconstient. Fiecare simbol şi cristal sunt corelate din punct de vedere numerologic cu cifrele aferente.

 

RAF: Eşti de acord cu noi că arta ta este un mediu de dialog direct despre simboluri?

 

Dimitrie: Consider că nu există o formă de exprimare mai frumoasă decât arta. Stând în faţa creaţiilor mele, fiecare cifră are prilejul de a-şi spune povestea şi de a-şi descoperi secretele prin simbolurile şi cristalele ce reflectă însemnătatea cifrei din punct de vedere numerologic.

 

RAF: Vorbeşte – ne despre “Genesi dei figure d’oro” – „Geneza numerelor de aur”, colecţia listată pe RAF.

 

Dimitrie: Este colecția mea de suflet, bazată pe simbolurile și cristalele naturale, corelate fiecărei cifre interpretate din punct de vedere numerologic. Când ne gândim la simboluri, ne gândim la niște arhietipuri oferite din neamuri, cultură, rasă și mediul social în care trăim. Ei bine, simbolurile capătă o altă perspectivă când ne gândim că ele ne modelează viața în care trăim. Mai simplu, să ne gândim la simbolul unui brad decorat cu globuri și lumini. În mod inconștient, ne duce cu gândul la sărbători, cadouri, zăpadă, amintiri şi sentimente. Când ne gândim la numere, suntem înconjurați de ele și sunt peste tot, iar lumea n-ar putea exista fără ele. Timpul este numerotat, cantitatea este corelată cu o cifră sau un număr. Durata de viață este și ea numerotată. Din punct de vedere numerologic, numerele ne influențează încă de la prima gură de aer, de când ne naştem, până la sfârșitul vieții, totul prin prisma cifrelor din data noastră de naștere, cifre ce scot la iveală anumite seturi de caracteristici. Din numerologie ne putem da seama care este destinul nostru-muntele care ne-a fost dat sa urcăm. Ne putem da seama cum funcționăm noi în interior și cum ne exprimăm ca indivizi în societate.  Am făcut această fuziune prin artă între cifre, simboluri și cristale, pentru a transforma niște tablouri în adevărate talismane menite să ajute persoana să-și urce muntele spre a-și împlini destinul, prin cifra destinului ei, să-l ajute să funcționeze și să se calibreze în interior, cu ajutorul cristalelor şi să îl ajute să se manifeste în societate, prin expunerea de simboluri specifice, ce lucrează în subconștient. O notă distinctivă pe care doresc să o aduc în acest dialog, este aceea că tabloul este important să fie pus în preajma persoanei de unde poate fi observat majoritatea timpului, într-un loc unde să fie expus la lumină și razele solare. Tablourile listate în RAF sunt generalizate, astfel că la orice tablou achiziționat, se adaugă simboluri în conformitate cu nevoile persoanei. Dar, pentru un tablou personalizat, făcut la comandă, în funcție de matricea numerologică a persoanei și din perspectiva metafizicii chineze a citirii feței, este necesară o ședință privată, care este inclusă în prețul tabloului.

 

(…) tabloul este important să fie pus in preajma persoanei de unde poate fi observat majoritatea timpului,

într-un loc unde să fie expus la lumină și razele solare.

 

RAF: Oooo, vine intrebarea esenţială, cum va evolua experimentul tău artistic şi ce noi teritorii vei mai aborda? 

 

Dimitrie: Intenția mea este ca experimentul meu artistic să se îndrepte către fine art, să-și extindă ramurile pe domenii precum moda, bijuterii si corpuri de iluminat, abordând materiale high-end, cu accent pe calitate şi spre a-i oferi clientului o experienţă non-conformistă şi luxuriantă.

 

RAF: Dimitrie, eşti mai mult decât artist. Te admirăm cu putere!

Afișez toate cele 8 rezultate

preloader