Archive for Term: Miruna Cojanu

Miruna Cojanu
Miruna Cojanu

Miruna Cojanu


“e dincolo de curriculum…”

 

M-am întrebat, de curând, ce îmi doresc cu adevărat. Unde e sensul profund al bucuriei, care este pornirea firească spre împlinire, cum aș simți că zilele trec cu folos, frumos. Răspunsul a venit ușor, fără neliniște: pictura. Fără cuvinte mari sau revelații epifanice, arta plastică a fost mereu în inima mea: de la pasiunea pentru lucrările altora, pentru culorile, detaliile de emoție de pe fețele celorlalți, obsesia pentru grafisme și până la reveriile în care desenam în minte tablouri întregi. Doar că încă nu avusesem curajul să mă apropii de o pânză curată.

 

E mai mult decât pasiune…
E dincolo de curriculum…
E mai frumos decât un zâmbet…
E mai puternic decât dorința…
E vocație…

 

Nu am crezut niciodată că o vocație te poate căuta și consuma, am fost mereu de partea pragmatismului, până de curând. Când am înțeles că ceva atât de extraordinar li se poate întâmpla și celor mai cinici dintre noi și am decis să-mi ascult sufletul, am intrat în atelier și am început să lucrez.

 

Îmi propun mereu să transpun pe pânză tot mai mult din ceea ce simt, din culorile, lumina, pasiunea și feminitatea în care cred din tot sufletul, din viziunea mea despre viață, despre frumusețea ei și a noastră, ca oameni. Pictez cu drag ca să mă bucur, ca să aduc emoție, atât mie, cât și celor care simt ca mine.

 

Acum cred că, în viață, nu ai voie să scapi de tine și de adevărata ta vocație.

 

          Miruna Cojanu,  Artist

Afișez 1–12 din 26 de rezultate

preloader